Wat is een plotter machine?

Een plotter machine kan verschillende betekenissen hebben. Een plotter is een uitvoermachine.

Echter bestaan er verschillende soorten plotter machines. Zo bestaan er print plotters, laser plotters en snij plotters.

De verschillende soorten plotter machines:

Hp Designjet T530 24 inch vooraanzicht

Printer plotters

Printer plotters, ofwel grootformaat printers, zijn printers van A2 formaat of breder. Ze worden gebruikt voor het afdrukken van bouwtekeningen, lijntekeningen, ontwerpen, posters, foto's en vele anderen soorten prints. De meest gangbare formaten zijn A0 plotters en A1 plotters. Plotterwinkel.nl is specialist op het gebied van print plotters. Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Bel ons dan gerust, dan kunnen wij u helpen.

Oce 9400 PPC plotter

Laser plotters

Een laser plotter kan vormen en ontwerpen op producten laseren of uitsnijden. Zo kunt u een foto op hout laseren, maar ook vormen uit bijvoorbeeld hout of aluminium uitsnijden. Met laser plotters worden ook wel eens de vroegere PPC plotters bedoeld. Deze worden inmiddels niet meer gebruikt en zijn geheel vervangen voor inkjet plotters.

Snij plotters

Snij plotters zijn elektronische snijmachines. U kunt ontwerpen maken in een tekenprogramma of ontwerpstudio en stuurt deze naar de snij plotter. Deze kan het vervolgens uit allerlei materialen uitsnijden. U kunt deze uitsneden vervolgens ergens op plakken, of op kleding, mokken, hout of andere materialen persen of overzetten.

Waar kan ik een print plotter machine voor gebruiken?

Print plotter machines zijn er in verschillende soorten. De twee grootste categorieën zijn technische plotters en grafische plotters.

De technische plotters zijn gericht op het scherp en exact afdrukken van bijvoorbeeld bouwtekeningen, lijntekeningen en kaarten. Ze worden gebruikt door bouwbedrijven, architectenbureaus, ontwerpstudio’s en aannemersbedrijven. De technische plotters van HP zijn te herkennen aan de T voor het typenummer.

De grafische plotters zijn gericht op zowel het scherp afdrukken als het zo mooi mogelijk afdrukken. Deze plotter machine wordt dan ook veel ingezet bij reclamebureaus, retailorganisaties of fotografen. Hier worden veelal posters, foto’s en andere reclame-uitingen op geprint. De grafische plotters van HP zijn te herkennen aan de Z voor het typenummer.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€100

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, vooruit betalen, Bancontact of op rekening.