Plotterpapier

Hieronder kunt u een keuze maken tussen A0 en A1 plotterpapier.

Wij leveren bijna alle soorten en maten. Mocht u het door u gewenste papier niet kunnen vinden of weet u niet wat voor een papier u nodig heeft voor uw printer dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.
Toch het verkeerde plotterpapier besteld? Dan ruilen wij dit kosteloos om.

Soorten plotterpapier

Wij hebben meerdere soorten plotterpapier. Voor standaard bouwtekeningen adviseren we ongecoat 80 of 90 grams papier.
Drukt u posters of foto’s, dan hebben we hiervoor gecoat posterpapier en fotopapier met satin of glossy finish.

Stickerpapier op rol hebben we in de standaard papier en vinyl varianten met matte en glossy finish.

Het papier dat we leveren is geschikt voor bijna alle merken Inktjet plotters. Voor laser plotters hebben we ook diverse papieren maar niet alle rollen op onze website zijn hiervoor geschikt. De merken plotters waar we papier voor hebben zijn o.a. HP, Canon, Epson, Ricoh, Oce, en Xerox.

Show Filters
Zoals hierboven al genoemd, bestaan er verschillende soorten plotterpapier:

Ongecoat plotterpapier

Dit wordt ook wel uncoated plotterpapier genoemd. Dit papier heeft geen speciale coating. Hierdoor is het oppervlak ruwer. Het papier is ook een stuk dunner en goedkoper dan de gecoate variant. Dit plotterpapier wordt met name gebruikt voor het afdrukken van kantoorprints, standaard documenten en bouwtekeningen. Het papier is 75 grams of 80 grams.

Gecoat plotterpapier

Gecoat plotterpapier wordt ook coated plotterpapier genoemd. Het is voorzien van een speciale laag waardoor het papier oppervlak gesloten wordt en de prints daardoor van hogere kwaliteit zijn. Omdat het papier een coatinglaag heeft wordt het ook steviger en dikker. Het gaat daardoor langer mee en scheurt minder snel. Coated plotterpapier is verkrijgbaar in verschillende diktes en varianten. Denk bijvoorbeeld aan poster papier en foto papier. De dikte van het papier varieert van 90 grams tot en met 400 grams of meer.

De verschillende afwerkingen van gecoat plotterpapier

Matte afwerking Een matte afwerking zorgt ervoor dat het papier niet spiegelt, waardoor de print altijd goed zichtbaar is. Een matte print is vaak wel iets doffer van kleur dan een glossy of satin print en geeft een rustige uitstraling. Glanzende / glossy afwerking Een glanzende / glossy afwerking zie je vaak bij tijdschriften. Het oppervlak spiegelt en geeft een hoogwaardige uitstraling aan de print. Het wordt veel gebruikt bij onder andere tijdschriften en posters. Satin afwerking Een satin afwerking glanst licht, en heeft een parelmoer achtige uitstraling over het papier. Hierdoor krijgt de print een luxe uitstraling en krijgt hierdoor een hele andere uitstraling dan een standaard print. Het wordt veel gebruikt bij het printen van reclame materiaal, posters en foto's.