Plotter kopen

Een plotter kopen? Met onderstaande tips proberen wij de keuze voor de aanschaf van een plotter voor u een stukje duidelijker te maken. Heeft u nog vragen dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

A1 of A0 printer kopen?

De keuze voor een A1 of A0 printer is volledig afhankelijk van uw behoefte. Wij willen u wel graag onderstaande informatie meegeven. Zo wordt een plotter kopen eenvoudiger.

•   Een A0/A1 plotter is hetzelfde als een A0/A1 printer. Het woord plotter wordt in de technische wereld veel gebruikt. Dit heeft te maken met de historie van de werking van een plotter. Tegenwoordig zijn dit allemaal printers geworden. Een A0/A1 plotter is dus tegenwoordig hetzelfde als een A0/A1 printer.

•   Een A0 plotter is groter dan een A1 plotter. A0 formaat komt overeen met afdrukkaders van 841x1189mm. Deze zijn dan ook ideaal voor veelzijdigheid en flexibiliteit voor het werken met grootformaat documenten. Een A1 formaat printer komt overeen met afdruk kaders van 594x841mm. Heeft u minder ruimte of maakt u gebruik van kleinere ontwerpen? Dan kan een A1 printer de meest praktische keuze zijn.

•   Met een A0 printer kunt u ook A1 printen. U kunt een A1 afdruk maken op een A0 papier rol en het overtollige papier wegsnijden. U kunt ook een A1 rol papier in een A0 printer gebruiken, zo hoeft u niet bij te snijden.

•   Op een A0 printer kunt u ook A0 kaders printen door A0 oversize plotterpapier te gebruiken. Dit papier is iets breder dan A0 formaat waardoor u een geheel A0 formaat kunt printen. Op A0 formaat papier gaat dit niet omdat printers een printmarge van enkele millimeters nodig hebben. A0 oversize papier is 36 inch plotterpapier.

•   Hetzelfde gaat op voor een A1 printer. Deze kan gebruik maken van A1 oversize papier (24 inch plotterpapier), waardoor er A1 kaders geprint kunnen worden.

•   Het prijsverschil tussen een A0 printer en een A1 printer lijkt zeer groot. Een A0 printer wordt echter standaard geleverd met onderstel en opvangbak. Bij een A1 printer is dit meestal een optie.

•   De kosten voor inkt cartridges zijn voor A1 printers en A0 printers hetzelfde.

•   Een A1 printer wordt ook vaak een A1 plotter, 24 inch plotter of 594 mm plotter genoemd.

•   Een A0 printer wordt vaak een A0 plotter, 36 inch plotter of 914 mm plotter genoemd.

•   Er zijn ook plotters in grotere formaten te krijgen. Zoals 42 inch plotters, 44 inch plotters en 60 inch plotters.

•   Een plotter kopen? Bedenk dan goed welke eisen u stelt aan de plotter. Welke formaten voert u het meeste uit? Hoe groot zijn de documenten? Hoeveel prints maakt u gemiddeld per dag? Wat zijn de technische eisen aan de prints? Print u niet alleen bouwtekeningen maar bijvoorbeeld ook posters dan is het belangrijk dit in uw keuze voor een plotter mee te nemen.

•   U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Heeft u vragen over welke plotter het beste bij uw wensen past? Onze experts helpen u graag. 

Hp Designjet T530 36 inch vooraanzicht

Plotters A0

Een overzicht van alle A0 plotters

Hp Designjet T125 24 inch vooraanzicht

Plotters A1

Een overzicht van alle A1 plotters

Technische printer of fotoprinter

Er zijn zowel technische plotters als grafische plotters verkrijgbaar. De technische plotters van HP zijn te herkennen doordat het typenummer met een T begint. De grafische printers beginnen met een Z. Niet alle grootformaat printers zijn namelijk ook geschikt voor fotografische toepassingen. Wij vermelden altijd de toepassing bij de producten op onze website. Heeft u hier toch nog vragen over dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Plotter kopen?

Garantie

Let goed op de garantievoorwaarden. HP geeft op bijna alle A0 en A1 printers 1 jaar Next Business Day Onsite garantie. Dit betekent dat erbij het optreden van een storing de volgende werkdag een monteur van HP bij u op locatie komt om de printer te repareren.

Voor de meeste printers is deze garantie uit te breiden tot 3 jaar.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€100

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via iDeal, vooruit betalen, Bancontact of op rekening.